Comerç Local, Comerç Brutal. Descaradament únics.

Deixar de donar pena. Què fàcil, eh? Sembla mentida que a ningú se li haguera ocorregut abans. I, sincerament, estàvem fartes i farts. No pot ser que sempre es tracte al Comerç Local amb condescendència i paternalisme, comprant els missatges derrotistes i centrant les campanyes en que s’han d’utilitzar per a evitar que tanquen. No. Nosaltres, sempre positius, el que pensem és que el Comerç Local és la hòstia, no hi ha altra manera de comprar més propera i personalitzada, i ha sabut sobreviure durant segles a tot tipus de crisis, a tantes que fins i tot la pandèmia per a elles i ells és només una més. I la superaran.

Diguem-ho ben claret: El Comerç Local és brutal. I sobre eixa base vam llançar la nostra campanya per a Unió Gremial, federació que representa a desenes d’associacions i gremis del comerç de proximitat d’arreu del territori valencià. A nosaltres ens encanta comprar sempre que podem al comerç de baix de casa o de prop de l’estudi, sempre ens ha paregut que és lo màxim i que sempre ens dona el que necessitem. Per això, pensant en els conceptes se’ns va ocórrer que la paraula “brutal” que vol dir molt perquè s’entén per ella mateixa i ens anava bé. Per què? Doncs perquè és juvenil, i el comerç mai deixa de renàixer i renovar-se, perquè és potent i és positiva. No hem d’anar a comprar al Comerç Local per a que no tanquen. Hem d’anar perquè és brutal, és artesanal, únic, personalitzat, humà, proper, accessible, divers. Ja ho teníem: #ComerçLocalComerçBrutal.

Després vindria el millor de tot: La representació d’eixa brutalitat. Vam pensar en gent que ens agrada molt i volíem que elles i ells contaren el que teníem en el cap a la resta de la societat valenciana. Vam contar en lo milloret de cada casa: Inma Carpena, Palmera Vir, Raquel d’Arquicostura Studio i els De Bigot Enrotllat. Inma i Palmera ens van fer dos carrets il·lustrats súper xulos, Raquel va teixir un carret màgic que fins i tot brilla en la foscor i els De Bigot van construir una espècie de carret-moto-patinet impressionant que de segur crearà tendència. Els carrets van rodar i rodar pels pobles, ciutats i les xarxes i els cartells que formen part de la campanya han sigut adaptats a banderoles, cartells, mupis, Instagram, Facebook i Twitter.

El Comerç Brutal és un èxit. Empoderem el Comerç Local per a demostrar que està viu, es actual i ho dona tot per nosaltres. Descaradament únics.