Els 50 dies que canviaren el procés d’esta trentena de creadors valencians

Després d’este article encara van passar més dies on les creatives i els creatius van haver de reinventar-se i afrontar els processos creatius i els projectes dels clients des d’una vessant inèdita. Una pandèmia mundial que ens va obligar a fer una introspecció personal, íntima i a replantejar-nos els processos de treball. Vicent Molins, de Culturplaza, va reunir a una trentena de creatives i creatius del territori valencià per a preguntar-los com portaven el procés creatiu en confinament. Isa Viso, la nostra directora creativa, va apuntar com havia viscut la situació així:

“La creatividad es impredecible. Nunca sabes cuando surge ni porqué. A veces aparece mientras te duchas, otras mientras te comes un bocadillo de tortilla o incluso después de pasar un día más aburrido que una ostra. Al final la creatividad es parte de cada uno de nosotros, de cada persona. Hacer procesos creativos para producir ideas diferentes dependen de muchas cosas que nos rodean y de nuestra propia experiencia. El confinamiento ha sido pues, una nueva vía de exploración hacia nuevos caminos y procesos de trabajo que en mi caso, no había explorado con anterioridad. Pero no ha sido una mala experiencia, todo lo contrario. Ahora sé que puedo pensar una buena idea de campaña con el pijama puesto. Evidentemente esta cuarentena nos ha hecho cambiar. (…) Este confinamiento nos ha separado, como en Tu a Londres y yo a California, pero nos ha enseñado a la fuerza a tener que trabajar a distancia para que, a pesar de no vernos las caras, podamos sacar el mejor trabajo posible. ¿Acaso la comunicación no tiene que adaptarse a los ritmos de la sociedad y a las nuevas circunstancias?”.

Per sort la creativitat és desbordant i de vegades inclús imprevisible i tota crisi provoca una reacció proactiva i una etapa d’adaptació. En eixe sentit, totes i tots hem hagut de mirar, remirar, repensar i refer molts dels esquemes mentals, creatius, estructurals i laborals. Volem pensar que per a millor. L’ordre de les prioritats ha canviat. Allò important és estar bé i no
deixar que el ritme de vida ens devore. Tindre temps de qualitat, tant en la feina com en el temps d’esbarjo. Amb això aconseguirem conèixer-nos millor, tant a nosaltres com al nostre entorn i treballar la creativitat (perquè també es treballa) per a que vaja fluïda.

A Granissat no hem parat. Ni volem. Ni podem. Tenim la ment sempre en marxa, vinguen les coses de cara o de cul. Ens rodegem de cultura, creativitat, vivències per a oferir el millor possible per a cada projecte, siga gran o xicotet, tractem d’estar a l’alçada del que ens exigeix la creativitat, desbordant, lliure, incontrolable, imprevisible, inabastable. La controlem i la domem per a tu.