Campanya Orgull 2020. Sense complexos.

Una de les majors responsabilitats que hem viscut des de que començàrem l’activitat de Granissat en 2017 ha sigut esta campanya. Ni més ni menys que representar als col·lectius LGTBI en l’orgull de 2020. Una campanya feta per a la Generalitat Valenciana i, més concretament, Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. El més important ací, no obstant, era fer una campanya de la que se sentiren partícips totes aquelles persones dels col·lectius. Per això es del minut ú es va treballar colze a colze amb elles per incorporar les seues apreciacions, demandes, idees i propostes al concepte de campanya. La campanya també buscava transversalitat territorial representant a la gent de Castelló, València i Alacant.

Esta campanya era totalment integral, pensada per a tindre presència física i online. Malauradament, per la crisi, les aplicacions en físic hauran d’esperar almenys per a l’any vinent. La peça central de la campanya era una sèrie de vídeos que situaven la diversitat intrafamiliar i la normalitat en el ser i l’estimar en el centre. Alan i Dorian, Vero i Jana, Hortensia, Jose Luis, Carmen, Casi i Ginés i Karine i Luis foren els i les protagonistes d’estes peces que només volien mostrar que hi ha tantes famílies com maneres de ser. Naturalitat en els diàlegs i vivències reals per trencar en la imposició de la família tradicional com a model hegemònic i ajudar als espectadors dels vídeos a empatitzar en les anècdotes contades. Els vídeos tingueren un abast només per xarxes socials de vora 200.000 impactes.

A més a més, unes gràfiques potents, coloristes i directes acompanyaven la campanya mitjançant jpgs o gifs per a les diferents necessitats online, per a xarxes socials, en format story d’Instagram o banners per a Facebook o Twitter. Està previst que per a futures campanyes puga fer aparició en mupis i cartelleria en físic. L’esperem en ganes per a que els fatxes hagen d’enfrontar-se a la veritat i se n’adonen que l’odi forma part del passat. I que les famílies són diverses, infinites, cadascuna diferent de totes. Sense complexos. Sense demanar permís ni perdó. Sent. Estimant. Vivint en pau.